۰
چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۷
گزارشی از فرهنگ زیبای مردم سیستان و بلوچستان؛

"حشر و مدد" میراثی ماندگار از پیشینیان بلوچ/ تعاون و همکاری در قالب رسمی زیبا

"حشر و مدد" رسم زیبای قوم بلوچ است که از گذشتگان برای نسل های بعد به یادگار مانده است.
"حشر و مدد" میراثی ماندگار از پیشینیان بلوچ/ تعاون و همکاری در قالب رسمی زیبا
به گزارش صدای بلوچ، "حشر و مدد " یکی از رسومات قوم بلوچ است که از پیشنیان به یادگار مانده است، این واژه مترادف با دور هم بودن، تعاون و همکاری با یکدیگر است.
عبداللهی یکی از بزرگان منطقه دلگان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص این رسم اظهار کرد: در قدیم قوم بلوچ با دور هم بودن و همکاری با یکدیگر امورات خود را پیش می بردند که به آن "حشر و مدد "می گویند.
وی افزود: هنگام درو کردن و برداشت محصولات و یا امورات دیگری که نیاز به حضور چندین نفر بوده است بلوچ ها با حشر و مدد اقدام می کردند.

این معتمد تصریح کرد: همچنان در برخی از مناطق استان سیستان و بلوچستان برای پیشبرد هر چه بهتر امورات خود "حشر و مدد " می کنند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: اکنون که فصل برداشت محصول گندم و جو هست، مردم به حشر و مدد کشاورزانی که توانایی مالی و هزینه کمباین را ندارند، می روند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی بامری کارشناس مذهبی در گفتگو با صدای بلوچ در خصوص رسم حشر و مدد اظهار کرد: از آن‌جا که انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است و بسیاری از نیازهایش در اجتماع برآورده می‌شود؛ لذا ناگزیر از تعاون و همکاری با دیگر افراد جامعه است و حیاتش به مشارکت اجتماعی او با دیگر هم‌نوعانش وابسته است.

وی گفت: انسان فطرتاً اجتماعی است و در جهت آسایش و آرامش و امنیت خود نیازمند به دیگران است، انجام برخی کارها به صورت فردی امکان‌پذیر نیست و لازم است تا به صورت گروهی صورت بگیرد.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: حتی گاهی نیز هر چند امکان انجام کار به صورت فردی وجود دارد، اما مستلزم تحمل هزینه فراوان و فشار زیاد است که از لحاظ کیفیت اجرا نیز قابل مقایسه با صورت جمعیِ آن نیست.

وی افزود: در متون دینی هم می‌توان شواهد و مویداتی برای ضرورت کار گروهی همراه با مشورت پیدا کرد در برخی آیات و روایات، مضامینی وجود دارد که حاکی از اهمیتِ کارگروهی است.
حجت الاسلام والمسلمین بامری خاطرنشان کرد: "حشر و مدد" از جمله رسوم بسیار زیبای قوم بلوچ است که برگرفته از فرهنگ اسلامی و ایرانی ما است که باید نسبت به حفظ آن توجه کنیم.

انتهای پیام/
 
کد مطلب: 253
مرجع : صدای بلوچ
نام شما
آدرس ايميل شما